Maja Irene Bolier x DeLOODS

Van 17 juni tot en met 1 juli 2023 nam de Australisch-Nederlandse kunstenaar, docent, schrijver en filmmaker Maja Irene Bolier drie zaterdagen lang Kunstenaarsinitiatief DeLOODS over. Maja toonde haar collagewerken en gaf iedere zaterdagmiddag een workshop, toegankelijk voor iedereen. In de avond organiseerde Maja een programma met ieder een verschillend thema waarvoor ze andere kunstenaars, performers en filmmakers uitnodigde.

fotografie: Leo van Kampen

De presentatie van Maja Irene Bolier in juni 2023 draaide om de verbinding tussen kunstenaar en publiek. Het publiek werd uitgenodigd deel te nemen aan verschillende workshops waarbij niet zozeer het overbrengen van kennis als wel een gedeelde ervaring de basis was. Daarnaast organiseerde Maja avonden waar ze voor haar onbekende kunstenaars uitnodigde om hun werk te komen tonen en creëerde daarmee de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan. Door opdrachten te bieden die mensen uit hun comfort-zone trokken creëerde Maja groepsgevoel en betrokkenheid. Dit zetten toeschouwers ertoe aan om nieuwe dingen uit te proberen en elkaar te helpen. Een belangrijke conclusie uit deze avonden is dat samen eten een essentieel onderdeel is om verbinding te bewerkstelligen. Daarnaast werkte de laagdrempelige vorm van de workshop goed om nieuwe mensen en buurtbewoners naar binnen te krijgen.

 

Kunstenaars

Maja Irene Bolier
Maja Irene is an Australian/Dutch artist working with many different mediums; film, installation, collage, writing, spoken word and performance in costumes.
Although her work exists in various themes and mediums, something she feels is everpresent is the 14.784 km between her past life and her current one. This is the amount of distance between the two countries she grew up in. In this space, she became an artist. There is always a certain fragmentation of image in her work. A reflection of a life in an in-between state. The feeling of being there, and not there at the same time, meets the longing of not being.
Maja’s work is an exploration of yearning, identity and distorted sensuality crushed under the weight of half-forgotten childhood memories.
 “The works I create are born out of poetry, through the practice of writing I am led to image and idea”
Noëmi Hofstede
Noëmi Hofstede, also known as _nee_nee_no_no_ is a vocalist and interdisciplinary maker. As an intuitive creature, Noëmi is always observing and questioning the world around her, drawing inspiration from her experiences to explore themes of nostalgia, relationships, and the passage of time. Her fairy dust infused with yearning, nostalgia, and wonder takes the audience on a beautiful journey through the depths of love and healing. Currently, Noëmi is exploring attachment styles, unravelling the mysteries of human connection and love.
“Ever-expanding my thoughts and vocabulary on connections and relationships.
I don’t know where I stand yet for I am constantly shifting and evolving.”
Bitondo (Flame Cult)
 Amsterdam based Bitondo (Flame Cult) is a vocalist and spoken word artist, in their work they Trip over the Alphabet while riding on Electric Sounds.
Bitondo is also the singer in the band The Burners.

RICK EN RUDIE
Rick&Rudie is een eigenzinnig electronisch nederlandstalig synth-schlager duo met een flinke hip-poppie twist. Rick&Rudie brengt eigentalige poëtische teksten met een lach en een traan. Rick&Rudie is opzwepend, diepgaand, raar, grappig en swingt als een malle.Rick (Rick Van Der Ree | ElectRick)  zit op de synth&beat en speelt live d’electroniek, Rudie (magiekejansen | Het Rudie Kartel) zingt, schreeuwt en praat onbehoorlijk Hollands Babbeltjes Bier. Rick&Rudie klinkt als De Likt op een dikke lik Aphex Twin, De Jeugd onder Chemical Brother’s paraplu en De Kift tijdens een vrolijke kortsluiting.

Film en live performance: María Elena Bertos Quesada, Kiek Korevaar, Manu Mancuso, Rupsa Nag, Yu Wen Lee 
“Breath(e)scape” explores the politics of breath through moving
image and sound. Merging landscapes and soundscapes of
breath and breath-escape, “breath(e)scape” seeks to
intervene in thinking and moving with breath, taking our personal
experience as a narrative soundscape.

Film: Ariadne Sergoulopoulou
Decadence on the royal road to the subconscious

Mike Anna
Centraal in mijn praktijk staat het conflict tussen natuurlijke drang en systematische dwang. Op dit moment ben ik verschillende vormen van magisch denken aan het onderzoeken, zoals dat van sympathetische tovenarij. Het staat in dienst van de grotere verschuiving van een mechanistisch wereldbeeld gebaseerd op competitie, naar een non-lineaire wereldbeeld, gebaseerd op compassie en cycliciteit.

In mijn performances verschuift dan ook de nadruk van de performer als belichaming van een kunstwerk naar iemand die een wilde manie ontvuurt of toestemming geeft voor een zachte kwetsbaarheid.

The Saw and The Cube
THESAw&THeCubE is een experimenteel performatief project waarin geluid, beeld, improvisatie en onderzoek hun thuis vinden in de wereld van onderzoek en schaduwen!

Sofia Athanasoulia en Robin Valster zijn een performatief duo, beide met verschillende artistieke achtergronden zoals theater, scenografie en beeldende kunst, die samenkwamen met hun praktijken en plezier om vele mogelijke verhalen te creëren!

Fever Dream Collectief

Is een groep artiesten en artiesten met verschillende achtergronden. Hoewel de spelers veranderen en fluctueren, komen de kern en de kostuums van de Fever Dream voort uit de mindmelts van Maja Irene Bolier. Vervormde sensualiteit ontmoet absurditeit, de fragmentatie van het lichaam, de ontreddering van de vorm. Het gevoel van zijn, in tegenstelling tot het verlangen om niet te zijn. De voorstelling gaat over controle, en het verlies ervan. Wat gebeurt er als identiteiten op hol slaan om te doen wat ze willen? Voor deze Fever Dream worden we begeleid door muziek en tekst van Jostijn Ligtvoet en Nick J Swarth

Ligtvoet Swarth bestaat uit Jostijn Ligtvoet (analoge synths, cello), Nick J. Swarth (voice ’n noise) en een boel apparatuur. Ligtvoet steekt pluggen in gaatjes en Swarth steekt woorden in de gaatjes die Ligtvoet laat vallen. Of het nu uitdraait op koortsachtige droomlandschappen of dwingende swing, het is eenmalig en gebeurt waar je bij staat.