Maja Bolier x DeLOODS

Van 17 juni tot en met 1 juli 2023 nam de Australisch-Nederlandse kunstenaar, docent, schrijver en filmmaker Maja Irene Bolier drie zaterdagen lang Kunstenaarsinitiatief DeLOODS over. Maja toonde haar collagewerken en gaf iedere zaterdagmiddag een workshop, toegankelijk voor iedereen. In de avond organiseerde Maja een programma met ieder een verschillend thema waarvoor ze andere kunstenaars, performers en filmmakers uitnodigde.

fotografie: Leo van Kampen

Zaterdag 17 juni – Intrusive Thoughts

Middag: Workshop storytelling

14.00- 17.00

Deze workshop richt zich op verhalen vertellen, schrijven en illustreren. Neem voor deze workshop een herinnering mee: bijvoorbeeld een geur of smaak, of speelgoed uit je kindertijd. Met deze herinnering of dit object in gedachten ga je materiaal te verzamelen of mee te nemen om mee te werken.

Het eerste deel van de workshop richt zich op verhalen vertellen en schrijven. Het tweede deel is gewijd aan het illustreren van het verhaal. We gebruiken methoden als knippen, plakken, tekenen, schilderen, collages en schrijven om een ​​boek te maken, een klein stukje herinnering op papier.

De workshop wordt afgesloten met een presentatie en discussie.

Avond: Spoken Word Night

19.00-23.00

De line-up van de avond is gericht op spoken word, in het breedste zin. We hebben naast een open mic,  drie verschillende acts, waar muziek en poëzie elkaar ontmoeten. Gesproken talen zijn Engels en Nederlands.

Programma:

– Bitondo (Flame Cult) – Noëmi Hofstede
– Rick en Rudi
– Maja Irene Bolier
– Open Mic

Zaterdag 24 juni – Cinematheque

Middag: Collage Club (workshop) 

14.00- 17.00

We gaan ons verdiepen in de kunst van het collage maken. We knippen, scheuren, plakken, en creëren nieuwe composities en kunstwerken. Breng wat oude boeken of materialen mee maar er zal ook materiaal aanwezig zijn.

Iedereen is welkom.

Avond: Cinematheque

19.00-23.00

Een avond vol experimentele korte films en een live performance, gemaakt door verschillende artiesten van over de hele wereld. Samengesteld door Maja Irene Bolier.

Film List (more to come);

Decadence on the royal road to the subconscious – Ariadne Sergoulopoulou
Transparent like the concrete sea  – Marijn Dijkmeijer, Maria Kapteijns
Doubt/panic – Maja Irene Bolier
Sterrendouche – noortje.art
Shedding – Ursa Prek
SPRING RIOT: Scenes from a deserted village – Alexi Papamarkou
Breath(e)scape” – met live performance door: María Elena Bertos Quesada, Kiek Korevaar, Manu Mancuso, Rupsa Nag, Yu Wen Lee

Zaterdag 1 juli – Haphazard

Middag: Haphazardly Drawing Class (workshop)

14:00 – 17:00
Kan je niet tekenen? Maakt niet uit! in deze workshop krijg je een andere kijk op tekenen, waarbij tekenen de beweging van je lichaam, muziek en performance kunst ontmoet. Breng je eigen schetsboek en tekenmaterialen mee.

Avond: Drawing meets Performance Art

19:00 – 23:00

Drawing meets Performance Art

(waarbij grenzen tussen artiest en publiek vervagen)

Programma:

Jostijn Ligtvoet X Nick J Swarth X FEVER DREAM COLLECTIVE

Mike Anna

The Saw and The Cube

Kunstenaars

Maja Irene Bolier
Maja Irene is an Australian/Dutch artist working with many different mediums; film, installation, collage, writing, spoken word and performance in costumes.
Although her work exists in various themes and mediums, something she feels is everpresent is the 14.784 km between her past life and her current one. This is the amount of distance between the two countries she grew up in. In this space, she became an artist. There is always a certain fragmentation of image in her work. A reflection of a life in an in-between state. The feeling of being there, and not there at the same time, meets the longing of not being.
Maja’s work is an exploration of yearning, identity and distorted sensuality crushed under the weight of half-forgotten childhood memories.
 “The works I create are born out of poetry, through the practice of writing I am led to image and idea”
Noëmi Hofstede
Noëmi Hofstede, also known as _nee_nee_no_no_ is a vocalist and interdisciplinary maker. As an intuitive creature, Noëmi is always observing and questioning the world around her, drawing inspiration from her experiences to explore themes of nostalgia, relationships, and the passage of time. Her fairy dust infused with yearning, nostalgia, and wonder takes the audience on a beautiful journey through the depths of love and healing. Currently, Noëmi is exploring attachment styles, unravelling the mysteries of human connection and love.
“Ever-expanding my thoughts and vocabulary on connections and relationships.
I don’t know where I stand yet for I am constantly shifting and evolving.”
Bitondo (Flame Cult)
 Amsterdam based Bitondo (Flame Cult) is a vocalist and spoken word artist, in their work they Trip over the Alphabet while riding on Electric Sounds.
Bitondo is also the singer in the band The Burners.

RICK EN RUDIE
Rick&Rudie is een eigenzinnig electronisch nederlandstalig synth-schlager duo met een flinke hip-poppie twist. Rick&Rudie brengt eigentalige poëtische teksten met een lach en een traan. Rick&Rudie is opzwepend, diepgaand, raar, grappig en swingt als een malle.Rick (Rick Van Der Ree | ElectRick)  zit op de synth&beat en speelt live d’electroniek, Rudie (magiekejansen | Het Rudie Kartel) zingt, schreeuwt en praat onbehoorlijk Hollands Babbeltjes Bier. Rick&Rudie klinkt als De Likt op een dikke lik Aphex Twin, De Jeugd onder Chemical Brother’s paraplu en De Kift tijdens een vrolijke kortsluiting.

Film en live performance: María Elena Bertos Quesada, Kiek Korevaar, Manu Mancuso, Rupsa Nag, Yu Wen Lee 
“Breath(e)scape” explores the politics of breath through moving
image and sound. Merging landscapes and soundscapes of
breath and breath-escape, “breath(e)scape” seeks to
intervene in thinking and moving with breath, taking our personal
experience as a narrative soundscape.

Film: Ariadne Sergoulopoulou
Decadence on the royal road to the subconscious

Mike Anna
Centraal in mijn praktijk staat het conflict tussen natuurlijke drang en systematische dwang. Op dit moment ben ik verschillende vormen van magisch denken aan het onderzoeken, zoals dat van sympathetische tovenarij. Het staat in dienst van de grotere verschuiving van een mechanistisch wereldbeeld gebaseerd op competitie, naar een non-lineaire wereldbeeld, gebaseerd op compassie en cycliciteit.

In mijn performances verschuift dan ook de nadruk van de performer als belichaming van een kunstwerk naar iemand die een wilde manie ontvuurt of toestemming geeft voor een zachte kwetsbaarheid.

The Saw and The Cube
THESAw&THeCubE is een experimenteel performatief project waarin geluid, beeld, improvisatie en onderzoek hun thuis vinden in de wereld van onderzoek en schaduwen!

Sofia Athanasoulia en Robin Valster zijn een performatief duo, beide met verschillende artistieke achtergronden zoals theater, scenografie en beeldende kunst, die samenkwamen met hun praktijken en plezier om vele mogelijke verhalen te creëren!

Fever Dream Collectief

Is een groep artiesten en artiesten met verschillende achtergronden. Hoewel de spelers veranderen en fluctueren, komen de kern en de kostuums van de Fever Dream voort uit de mindmelts van Maja Irene Bolier. Vervormde sensualiteit ontmoet absurditeit, de fragmentatie van het lichaam, de ontreddering van de vorm. Het gevoel van zijn, in tegenstelling tot het verlangen om niet te zijn. De voorstelling gaat over controle, en het verlies ervan. Wat gebeurt er als identiteiten op hol slaan om te doen wat ze willen? Voor deze Fever Dream worden we begeleid door muziek en tekst van Jostijn Ligtvoet en Nick J Swarth

Ligtvoet Swarth bestaat uit Jostijn Ligtvoet (analoge synths, cello), Nick J. Swarth (voice ’n noise) en een boel apparatuur. Ligtvoet steekt pluggen in gaatjes en Swarth steekt woorden in de gaatjes die Ligtvoet laat vallen. Of het nu uitdraait op koortsachtige droomlandschappen of dwingende swing, het is eenmalig en gebeurt waar je bij staat.