Eef Schoolmeesters: Melding 1503948 – een jaar later

Precies een jaar geleden werkte Eef Schoolmeesters een maand lang in DeLOODS. Met deze beschouwing kijkt ze terug op wat deze periode haar opgeleverd heeft:

Eef Schoolmeesters: ‘Wie ben ik in relatie tot het werk dat ik doe en de dingen die ik maak, en hoe positioneer ik me? Welke overwegingen maak ik in een artistiek proces, en welke rollen schrijf ik mezelf toe binnen de ‘driehoek’ van kunst, filosofie en schrijven? Dit is een greep uit de belangrijke en confronterende vragen die mijn werkperiode bij DeLOODS hebben gebracht. Met dit stuk hoop ik enerzijds inzicht te geven in het werkproces van overwegingen tot feitelijke beschrijvingen, en anderzijds is het schrijven een (kritische) verkenning van de onderdelen en processen van mijn artistieke praktijk, dat dient als een voortzetting van dit project. 

Kunstenaar, schrijver en kunsthistoricus Ruth de Vos nodigde me in 2022 uit om een tijdje te werken en presenteren bij Kunstenaarsinitiatief DeLOODS in Breda, in het kader van Proloog II.

Een jaar later is het tijd om via deze korte beschouwing terug te kijken naar de presentatie; om de levendige gesprekken over het werk en de zaken rondom op te rakelen; en om wat woorden te wijden aan de overwegingen die het project me persoonlijk gebracht hebben.

Lees hieronder verder of op de website van Eef